Народний депутат, член фракції БЮТ Микола ТОМЕНКО вважає неприпустимими заяви секретаря Ради національної безпеки та оборони України Раїси БОГАТИРЬОВОЇ щодо діяльності коаліції та уряду.

Про це він заявив сьогодні в коментарі кореспонденту УНІАН.

За словами М.ТОМЕНКА, тональність деяких фрагментів із заяви Р.БОГАТИРЬОВОЇ є “дещо агресивною”.

Відео дня

Він зазначив, що Р.БОГАТИРЬОВА, як посадова особа, що опікується проблемами нацбезпеки, не повинна собі дозволяти виголошення подібних заяв.

«Ні голова Верховної Ради, ні прем’єр-міністр не уповноважували секретаря РНБО виступати з такою заявою, і якби Президент хотів висловити точку зору стосовно парламентської кризи, то він зробив би це самостійно», - вважає депутат.

М.ТОМЕНКО також зазначив, що Р.БОГАТИРЬОВА в даному випадку діяла не як секретар РНБО, як один з лідерів Партії регіонів.

«Чого варта лише фраза, що прем’єр-міністр, як лідер коаліції і політичної більшості, що не заявила про свій розпад і продовжує діяти відповідно до Конституції…», - нагадав він.

За словами народного депутата, роблячи таку заяву, «секретар РНБО з сумом констатує, що досі коаліція не розпалася».

М.ТОМЕНКО також висловив думку, що Р.БОГАТИРЬОВА не повинна вчити ВР і уряд, коаліцію і опозицію, як їм діяти.

«Це не повноваження секретаря РНБО, яка сьогодні вдалася до лекції з політології для уряду і коаліції», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 4 березня, Р.БОГАТИРЬОВА заявила, що Президент України Віктор ЮЩЕНКО може розпочати консультації щодо розпуску парламенту, якщо Верховна Рада України найближчими днями не відновить свою роботу.

Крім того, секретар РНБО заявила, що прем’єр-міністр України володіє усіма необхідними інструментами для розблокування роботи Верховної Ради.