REUTERS

Спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки у справах України Курт Волкер наголошує, що нові дані стосовно розслідування збиття у липні 2014 року на Донбасі малайзійського літака «Боїнг 777» (рейс MH17) доводять безпосередню відповідальність Росії за катастрофу літака.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час телефонного прес-брифінгу для журналістів, організованого з Брюсселя.

Він нагадав, що сьогодні у Нідерландах відбулося представлення доповіді щодо розслідування збиття літака «Малайзійських авіаліній».

Відео дня

Читайте такожУ Росії відреагували на результати розслідування катастрофи MH17 над Донбасом

"В Нідерландах дуже чітко встановили факти, які стосуються справи, в тому числі безпосередню відповідальність Росії, і підрозділ, зенітна зброя якого була привезена, застосована та повернута назад. І це має дуже важливе значення, оскільки, я вважаю, те, що продемонструвало слідство Нідерландів, знову підкреслює відсутність двозначності, що це пряма відповідальність Росії", - заявив Волкер.

У цьому зв'язку він наголосив, що ця ситуація свідчить, що від Росії потрібно, аби вона прийняла рішення щодо встановлення миру на сході України.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Спільна група з питань розслідування збиття літака «Малайзійських авіаліній», до якої входить Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна, представила додаткові докази стосовно ключової ролі Росії у трагічній катастрофи рейсу MH17.

Зокрема, зазначається, що Спільна група прийшла до висновку, що зенітний ракетний комплекс «Бук», що був застосований при збитті літака, належав 53-й зенітно-ракетній бригаді збройних сил РФ.