Зустріч міністрів оборони України, Великої Британії, Канади, Литви, Польщі та США у Брюсселі / REUTERS

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Джеймс Меттіс наголошує, що потрібно продовжувати надавати допомогу Україні.

Як йдеться у повідомленні на сайті Міністерства оборони України, про це Меттіс сказав під час свого виступу на зустрічі міністра оборони України з міністрами оборони Великої Британії, Канади, Литви, Польщі та США у Брюсселі.

Читайте такожГенсек НАТО підтвердив збереження принципу відкритих дверей щодо України

Відео дня

Зокрема, Меттіс підкреслив "той величезний внесок, який, ціною життя своїх синів, робить народ України, щоб відстояти територіальну цілісність та незалежність країни".

"Успішне проведення оборонної реформи в Україні прямо пов’язано з нашою спільною безпекою - безпекою США, безпекою країн НАТО", - наголосив глава оборонного відомства США.

Окрім цього, під час зустрічі було наголошено, що нещодавно було прийнято рішення щодо чергового траншу допомоги з боку США для потреб Збройних сил України. Зазначається, що ця допомога дозволить наростити динаміку та зміст широкомасштабної реформи, яка відбувається в оборонному відомстві України.

"РФ порушує міжнародні норми та права. Ми вважаємо за потрібне продовжувати зустрічі на вищому рівні та допомагати Україні", - підсумував Меттіс.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко та міністр оборони США Джеймс Меттіс обговорили подальші кроки зміцнення обороноздатності України.