Парубій прокоментував скандальну поправку до закону про Антикорупційний суд / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій не виключає, що парламент може внести зміни до закону про Вищий антикорупційний суд в частині апеляції.

Про це він сказав на брифінгу, відповідаючи на запитання УНІАН з приводу заяв ряду міжнародних організацій щодо поправки в частині апеляції, внесеної парламентським комітетом, яка, на їхню думку, нівелює ефективність закону про Вищий антикорупційний суд.

Парубій зазначив, що відслідковував ухвалення 14 поправок, які були запропоновані Венеціанською комісією, і вони всі були враховані.

Відео дня

Читайте такожПорошенко сподівається вже завтра внести до Ради законопроект про запуск Антикорупційного суду

Спікер повідомив, що дізнався перед підписом закону про Вищий антикорупційний суд, що в тексті, який був розданий депутатам для ухвалення в другому читанні, була поправка, яка стосувалася апеляції.

Парубій зазначив, що механізм внесення змін до закону виписаний в законодавстві. «Думаю, що ми протягом сьогоднішнього дня будемо проговорювати можливості: це може бути окрема поправка, а може бути в законопроекті щодо судоустрою, який зараз готується до прийняття в другому читанні», - зазначив Парубій.

Він наголосив, що доведеться провести консультації, «щоб визначити, який з цих форматів буде найбільш оптимальний для рекомендацій і голосування в залі».

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 7 червня ухвалила президентський закон про Вищий антикорупційний суд.

Законом встановлюється, що суд є постійно діючим вищим спеціалізованим судом у системі судоустрою України.

Законом передбачено, що за ініціативою не менше трьох членів Громадської ради міжнародних експертів він разом з Вищою кваліфікаційною комісією суддів розглядає питання відповідності кандидата на посаду судді антикорупційного суду.

9 червня закон підписав голова парламенту Парубій, а 11 червня - президент України Петро Порошенко.

14 червня президент спрямував до Вищої ради правосуддя проект закону «Про утворення Вищого антикорупційного суду». Законопроект передано до ВРП відповідно до процедури, визначеної ч. 2 ст. 125 Конституції України.

Сьогодні, 18 червня, Вища рада правосуддя підтримала підготовлений президентом України Петром Порошенком проект закону «Про утворення Вищого антикорупційного суду».