фото УНІАН

В Україні набирає обертів передвиборча кампанія. Риторика протиборчих сторін стає все жорсткішою, а рейтинги популярності кандидатів з'являються все частіше.

Втім, є не менш важливий показник у даному питанні, а саме – антирейтинг, з яким у деяких кандидатів є великі проблеми. Особливо це стосується чинного глави держави Петра Порошенка, кожен крок якого знаходиться під набагато більшою увагою, ніж дії його опонентів.

Показовим прикладом є нещодавній кейс із заступником голови Служби зовнішньої розвідки Семочко. Як зазначає військовий експерт і блогер Костянтин Машовець, якщо абстрагуватися від повідомлень у ЗМІ, а поглянути на проблему по суті, дивною є мовчазна реакція представників влади, включаючи самого Порошенка, на цю викривальну історію, яка в більшості держав закінчилася б гучними відставками і судовими процесами.

Відео дня

«Наявність російського громадянства і бізнесу у високопоставленого співробітника вітчизняної спеціальної служби на контрольованій Мордором ж території називається вербувальною можливістю (підходом). Раніше, за часів радянських спеціальних служб, навіть набагато менших за обсягами і масштабами «можливостей», такої якості в «біографії» співробітника розцінювалося однозначно — як державна зрада», - пише Машовець.

«У всій цій історії з Семочко мене насторожують ще дві речі — його агресивне прагнення «заткнути всім рота» (прям, суворий мафіозо з Чикаго 30-х років) і відмову від добровільного складання повноважень, що визначаються його нинішньою посадою. Він явно, або не чув про таке поняття як офіцерська честь, або змушений під тиском своїх «гіпотетичних» кураторів і далі клінчувати з громадською думкою українських громадян...», - підкреслив Костянтин Машовець.

Підводячи підсумки, можна констатувати, що подібне «мовчання ягнят» у виконанні керівництва країни і силового блоку виглядає ще більш загадковим і незрозумілим, особливо якщо врахувати, що до виборів президента залишається три з невеликим місяця.