Сергій Лавров / REUTERS

У Міністерстві закордонних справ Росії перенесли «провокації» України на російсько-українському кордоні на кінець грудня і пообіцяли відповідь «мало не здасться».

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в ефірі радіо «Комсомольская правда».

«Додаткова інформація, яка у нас з'явилася і якій ми схильні вірити, що на останню декаду грудня Порошенко планує збройну провокацію і на кордоні з РФ, на кордоні з Кримом», - сказав Лавров.

Відео дня

На його думку, також "провокації" України в районі Керченської протоки продовжаться.

Читайте такожБояться "втратити" Україну: Лавров пояснив, чому Росія не визнає "ЛДНР"

У той же час, він оголосив, що Росія готова дати «відповідь», що «мало не здасться».

«Він (Порошенко - УНІАН) отримає відповідь, мало не здасться, я вас запевняю», - заявив Лавров.

Також він оголосив, що провокацію на кордоні з Кримом президент України обговорює зі своїми «західними кураторами та піклувальниками».

Лавров заявив, що за наявними відомостями Порошенку радять підтримувати бойові дії малої інтенсивності, щоб завжди можна було «волати в пропагандистському полі про те, що росіяни наступають на Україну», але не переводити військові дії в таку фазу, за якою підуть повномасштабні відповіді.

«Провокація підступна, дріб'язкова, наші відповідні служби вживають усіх необхідних заходів для того, щоб таких ексцесів не було», - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, 13 грудня на брифінгу в Москві офіційний речник МЗС Росії Марія Захарова, слідом за підконтрольними Росії бойовиками на Донбасі, заявила про можливий наступ українських Збройних сил для скасування виборів в Україні.

«Згідно з наявною інформацією, найближчими днями Київ має намір влаштувати збройну провокацію на лінії зіткнення, щоб, скориставшись запровадженням у тому числі в Донецькій і Луганській областях режимом воєнного стану, організувати стрімкий наступ на Маріупольському напрямку з метою захоплення територій Приазов'я, що перебувають під контролем Донецька, і виходу на кордон з Росією», - сказала Захарова.