Насіров на суді / фото УНІАН

Шевченківський районний суд Києва сьогодні розглядатиме справу проти лікаря, який свідчив у кримінальному провадженні відновленого судом на посаді голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, який вимагає від лікаря 1 млн гривень відшкодувань.

Про це повідомила виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook.

«Мені повідомили, що сьогодні о 14:00 в Шевченківському суді міста Києва будуть розглядати справу лікаря, який свідчив по кримінальному провадженню Романа Насірова», - заявила вона.

Відео дня

Супрун відзначила, що лікар Максим Соколов, інтервенційний кардіолог, який працює в Інституті кардіології ім. академіка М.Д. Стражеска. Національне антикорупційне бюро України зверталося до Інституту з проханням здійснити обстеження стану здоров’я Насірова.

Пізніше, як голова комісії, він давав свідчення у суді у справі Насірова. Перебуваючи під присягою і відповідаючи на запитання судді, він озвучив факти про стан здоров’я Насірова.

Супрун відзначила, що Насіров подав цивільний позов до суду, бо ці дані розголосили без його дозволу. Паралельно адвокати Насірова подали в поліцію заяву про відкриття кримінальної справи з тієї ж причини. У суді від лікаря Насіров вимагає 1 млн грн відшкодування.

Міністр звернулась до журналістів і всіх небайдужих звернути увагу на цю справу. «Приходьте сьогодні до суду о 13:30 підтримати Максима Соколова! Адреса: вулиця Дегтярівська, 31А. Не можна допускати тиску та залякування громадян, які не бояться говорити правду», - додала Супрун.

Своєю чергою, як зазначає громадська організація Центр протидії корупції, «Насіров тепер через суд хоче змусити лікаря, який підтвердив, що його діагноз — "фейк", заплатити йому 1 млн грн. Сьогодні суд винесе фінальне рішення у справі».

Читайте такожВідновленого на посаді глави ДФС Насірова помітили у розкішному ресторані у Києві - ЗМІ (фото)

Як повідомляв УНІАН, 10 листопада 2017 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направили до суду обвинувальний акт щодо Насірова та його підлеглого - керівника Департаменту погашення боргу ДФС Володимира Новікова.

Насірову інкримінується зловживання владою або службовим становищем та службова підробка - ст. 364 і 366 Кримінального кодексу України, його підлеглому - вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК.

За версією слідства, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, ініціював необґрунтовані рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям, що завдало державі збитків на суму майже 2 млрд грн.

Кабінет міністрів 3 березня 2017 року відсторонив Насірова від виконання обов'язків голови ДФС на час проведення розслідування, а 31 січня 2018 року звільнив з цієї посади.

17 січня 2018 року на той час міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що Велика Британія підтвердила, що Насіров має британський паспорт.

11 грудня Окружний адмінсуд Києва визнав протиправним рішення, яким Насірова було звільнено з посади голови ДФС.