Геращенко заявила, що консули РФ відмовилися забрати тіло російського найманця / фото narodna-pravda.ua

Консули Російської Федерації відмовилися забрати тіло російського найманця, який помер в українській в'язниці після засудження за вчинення злочинів проти територіальної цілісності і суверенітету України.

Читайте такожРФ знову відмовилася обміняти українських заручників і політв'язнів на 66 сепаратистів та 23 росіян

Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко у соціальній мережі Facebook.

Відео дня

"В ЗМІ йде інформація, що в одній з колоній помер російський найманець, який воював проти України і був за це засуджений. Цей найманець міг бути помилуваний ще весною і давно вже бути вдома, в РФ. Якби Росія дала відповідь на пропозицію України забрати своїх 23 засуджених громадян в обмін на українців-політв'язнів Кремля", - заявила Геращенко.

"Росія кинула своїх громадян. Вже 9 місяців вона відмовляється їх забирати. Цинізм, але сьогодні в Мінську навіть тіло цього померлого найманця захотіли забрати представники ОРДЛО, а не консули РФ, де живуть його родичі... Хоч всі відповідні українські служби відразу поінформували про смерть громадянина РФ консулів, передали їм інформацію і запропонували негайно зв‘язатися з рідними, аби забрати тіло", - зазначила вона.

"РФ і сьогодні відмовилася забирати своїх громадян. Відмовилася і від живих, і від мертвих, і від зниклих безвісти", - наголосила Геращенко.