За словами депутата, тоді не вистачало голосів для рішення / фото УНІАН

Народний депутат, фракція "Блок Петра Порошенка" Олександр Бригінець розповів, що в 2014 році не ввели воєнний стан тому, що в парламенті не було достатньо голосів.  

Про це він повідомив в ефірі "Прямого".

Читайте такожРНБО продовжила обмеження на в'їзд до України чоловіків-громадян Росії - Яровий

Відео дня

"Чому не ввели воєнний стан - тому, що в парламенті не було голосів за введення воєнного стану. Коли відбувся Іловайськ і інші загострення на Донбасі? Під час передвиборчої кампанії в парламент. Чому це відбувалось? Бо, я абсолютно переконаний, Путін робив все, щоб вибори були зупинені, влада законна не була обрана, Конституція України була порушена. З одного боку була спроба Путіна порушити конституцію і не дати можливість нам провести вибори. З іншого боку, і в парламенті не було голосів, щоб проголосувати за воєнний стан.

З кого складалась тоді більшість? Це були: "Свобода" - маленька фракція, декілька людей з "Удара", велика кількість людей, які перебігли з партії "Регіонів" і фракція "Батьківщини" входила в ту коаліцію. Таким чином, тоді в парламенті, з одного боку, не було волі вводити воєнний стан, а з іншого боку - Путін завжди всі найбільші агресії проти України проводив саме під час виборчої кампанії", - сказав він.