26 грудня Порошенко скасував воєнний стан в Україні / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко заявив про підтримку дії обмежувальних заходів Державної прикордонної служби, що були запроваджені під час воєнного стану.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави повідомив під час засідання Ради національної безпеки та оборони України.

Читайте такожПорошенко оголосив про припинення воєнного стану в Україні

Відео дня

«Прикордонників так багато критикували, але всі їхні дії було визнано абсолютно виправданими, і я прошу, Петро Олександрович (голова ДПСУ Петро Цигикал – УНІАН), внести пропозиції щодо продовження тих заходів, які не напряму пов'язані із воєнним станом, але якщо ви визначите необхідність продовження ряду заходів, я як президент і, впевнений, члени РНБО підтримають ваші пропозиції», - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, 30 листопада голова ДПСУ Петро Цигикал заявив, що у зв'язку з введенням воєнного стану в 10 областях громадянам чоловічої статі з РФ віком від 16 до 60 років обмежено в'їзд на територію України.

Воєнний стан в 10 областях розташованих уздовж російського кордону і придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, а також вздовж узбережжя Чорного і Азовського морів тривав 30 діб з 26 листопада по 26 грудня 2018 року.