Голова Харківської ОДА Юлія Світлична / фото УНІАН

Глава Харківської області Юлія Світлична посіла перше місце у рейтингу відповідальності поміж голів ОДА в Україні.

За підрахунками експертів аналітичного порталу «Слово і діло», голова ХОДА виконала 84% зі своїх публічних зобов'язань.

Частина обіцяного Світличною знаходиться у процесі виконання та планується до виконання у поточному і наступних роках. Експерти також відзначили відсутність невиконаних обіцянок голови ХОДА за всі три роки присутності у рейтингу.

Відео дня

Поміж виконаних в 2018 році обіцянок портал, зокрема, називає ремонти шкіл в районах, ремонти в обласних і районних лікарнях та оснащення їх новим обладнанням. Також серед виконаного перераховують досягнення в області інклюзії, ремонти спортивних об'єктів, освітлення вулиць тощо.

До першої трійки найбільш відповідальних голів обласних адміністрацій також увійшли керівник Дніпропетровської області Валентин Резниченко (73%) та голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль (64%). Замикає рейтинг глава Херсонської області Андрій Гордєєв з 33%.

Аналітичний портал «Слово і діло» – фактчек-ЗМІ в Україні. Входить до четвірки українських фактчек-організацій, відповідно до щорічного аудиту Reporter's Lab.

Мета проекту – забезпечити реалізацію принципу транспарентності і підзвітності влади, сприяти зростанню рівня відповідальності політиків і посадових осіб перед громадянами.

Ключовим аспектом роботи «Слова і діла» є визначення рівня відповідальності вітчизняних політиків і посадових осіб на підставі систематичного моніторингу та фіксації їхніх обіцянок, а головне – відстеження стану їх виконання.