Стали відомі нові деталі смертельної пожежі в Чорному морі / Скріншот - Youtube, Kerch.FM

Один з кораблів, які горіли в районі Керченської протоки 21 січня, перебував під санкціями США і не міг зайти в порт. Пожежа виникла при спробі перекидання палива з одного судна на інше прямо в морі.

Читайте такожЗаподіяння смерті з необережності: у РФ порушили справу через загибель людей у пожежі на суднах у Керченській протоці

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на джерела. Зазначається, що один з кораблів не зміг зайти в свій звичайний порт на півдні РФ через санкційний ризик.

Відео дня

Судна, які згоріли, як стверджується, мають ті ж назви (Maestro і Venice), що і два танкера-газовози, включені до консультативної записки щодо санкцій США минулого року за доставку палива в Сирію. Будь-які операції з цими чи іншими суднами, які беруть участь у транспортуванні палива до Сирії, можуть спричинити санкційні обмеження.

Зазначається, що танкеру Maestro в подальшому не дозволили зайти в російський порт Темрюк. Таке рішення ухвалили власники газового терміналу в порту - компанія "Мактрен-Нафта".

Через неможливість зайти в порт судна могли вдатися до ризикованої операції – перекидання палива з корабля на корабель.

20 листопада минулого року Міністерство фінансів США додало дев'ять російських та іранських приватних осіб і компаній в свій санкційний список за участь у відвантаженні палива в Сирію.

Як повідомляв УНІАН, в результаті вибуху і пожежі на двох суднах під прапором Танзанії в Керченській протоці 21 січня загинуло щонайменше 10 осіб. Всього на обох суднах перебувала 31 людина, це громадяни Туреччини та Індії.