На думку Порошенка, люди втомилися від війни / "112"

Президент Петро Порошенко заявив, що Україні потрібен «холодний» мир з Росією.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко сказав на форумі «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом» у Києві.

«Звичайно, нам потрібен мир з Росією. Холодний, але мир. Люди втомилися від війни. І на цій болісній емоції невтомно грає російська пропаганда та її підбріхувачі в Україні», - зазначив він.

Відео дня

Порошенко зауважив, що тема війни і миру – одна із головних на виборах, бо народ обиратиме не просто президента, а й верховного головнокомандувача.

Читайте такожКовбаса і крекери: чим пригощають гостей на форумі Порошенка в Києві (фото)

За його словами, ворог прийшов не по Крим і не по Донбас, а щоб повернути «утікачку» до «тюрми народів», як влучно назвав Російську імперію ще двісті років тому французький мандрівник Астольф де Кюстін.

«Мир – це повне відновлення територіальної цілісності України і беззаперечне визнання Москвою нашого права йти своїм шляхом. Навіть коли цей шлях - шлях геть від Москви», - підкреслив президент.

«Ми продовжимо лінію на відновлення територіальної цілісності України політико-дипломатичним шляхом, - забезпечуючи єдність проукраїнської коаліції, використовуючи інструмент санкцій та механізм міжнародної місії ООН на всій території окупованого Донбасу», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, у столичному Міжнародному виставковому центрі розпочалася зустріч президента України Петра Порошенка.