Владислав Мангер взяв відпустку після оголошення йому підозри / Facebook - Владислав Мангер

Голова Херсонської облради Владислав Мангер, якому оголошено підозру в організації вбивства керуючої справами Херсонської міської ради Катерини Гандзюк, перебуває у відпустці.

Читайте такожМангера доставлять до Печерського райсуду для обрання запобіжного заходу - ГПУ

Про це кореспонденту УНІАН повідомила керівник прес-служби Херсонської облради Галина Ляшевська.

Відео дня

«Він відсьогодні й до 30-го березня у відпустці», - сказала вона.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 11 лютого, генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголошено підозру в організації вбивства Гандзюк.

Довідка УНІАН. 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий вилив сірчану кислоту в обличчя Гандзюк. Жінку з хімічним опіком більш як 30% тіла госпіталізували. Гандзюк перебувала на лікуванні в Київському міському опіковому центрі. 4 листопада вона померла.

За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано шість осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних - Миколи Новікова - через відсутність в його діях складу злочину. Під вартою перебувають Сергій Торбін і Микита Грабчук, іншим - В'ячеславу Вишневському, Володимиру Васяновичу і Віктору Горбунову - суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобових домашніх арештів.

5 листопада у ЗМІ з'явилася інформація про те, що гроші за напад на Гандзюк підозрюваному в замовленні злочину нібито передавав Ігор Павловський - помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука.

12 листопада суд заарештував Павловського. За даними СБУ, він підозрюється в співучасті у вбивстві Гандзюк.

4 грудня Луценко заявив, що у справі про вбивство активістки оголошено підозру раніше судимому громадянину на прізвище Левін, відомому в кримінальному світі на прізвисько Москаль-молодший. За словами Луценка, Левін достроково вийшов із в'язниці за «законом Савченко».

21 січня 2019 року в СБУ заявили, що Левін був оголошений в міжнародний розшук ще 10 грудня 2018 року.

28 січня на засіданні Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради для проведення розслідування відомостей про напади на Гандзюк та інших громадських активістів батько вбитої активістки Віктор Гандзюк заявив, що в Генпрокуратурі, МВС і СБУ знають замовників вбивства його дочки.

«Зараз офіційно оголошено в розшук організатора вбивства, кримінального авторитета Москаленка, який пішов на це вбивство не просто так, який пішов на це вбивство не з вулиці. Він пішов на це з будівлі Херсонської обласної державної адміністрації, де тісно співпрацював з конкретними людьми, для яких виконував конкретні завдання», - заявив батько Гандзюк.