Андрія Артеменка, Андрія Ейдера та Василя Сороку буде направлено на обстеження до російської лікарні / фото facebook.com/RomanTsymbaliuk

За інформацією від Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової, трьох поранених українських військовополонених моряків Андрія Артеменка, Андрія Ейдера та Василя Сороку буде направлено на обстеження до лікарні.

Читайте такожКеррі виступив проти мілітаризації Чорного моря і розповів, як звільнити українських моряків

Про це повідомила український омбудсмен Людмила Денісова у Facebook.

Відео дня

"Нарешті РФ дослухалася до закликів України і всього цивілізованого світу надати хлопцям медичну допомогу. Сподіваюся, що заяви пані Москалькової про «углубленное обследование» не обмежаться поверхневим оглядом. Адже за майже три місяці наші хлопці так і не отримали кваліфікованого лікування", - зазначила вона.

Довідка УНІАН. Вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала прохід до Керченської протоки буксиру «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації щодо можливості проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них дістали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Всі полонені були заарештовані так званим «судом» у Криму, після чого їх відправили в московські СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».

Лефортовський райсуд Москви продовжив арешти захопленим українським військовим до кінця квітня.