Засідання суду пройшло у закритому режимі / фото Роман Цимбалюк, УНІАН

Московський міський суд залишив під арештом наступну, четверту четвірку військовополонених українських моряків.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, таким чином суддя Наталія Коновалова відхилила скаргу адвокатів на рішення Лефортовського районного суду Москви, яким продовжено арешт українським військовим до кінця квітня.

Це рішення стосується Михайла Власюка, В'ячеслава Зінченка, Дениса Гриценка й Андрія Драча.

Відео дня

Засідання суду відбулося в закритому режимі на вимогу прокурора Фаріди Юсупової і слідчого Мокрякова.

Читайте такожСуд у Москві визнав "законним" продовження арешту третій четвірці полонених українських моряків

Підтримати українських моряків крім дипломатів України, країн ЄС та США прибули російські активісти.

Як повідомляв УНІАН, вранці 25 листопада 2018 Росія заблокувала прохід до Керченської протоки буксира «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформацію щодо можливості проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Трьох з них було поранено. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч.3 ст.322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Усіх полонених було заарештовано так званим «судом» у Криму, після чого їх відправили до московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».

26 січня трьох поранених українських моряків перевели з «Матроської тиші» до «Лефортово».

У січні Лефортовський райсуд Москви продовжив строк арештів захопленим українським військовим до кінця квітня.

7 лютого Мосміськсуд визнав законними рішення про продовження строків арешту чотирьом українським військовополоненим морякам - Володимиру Терещенку, Сергію Попову, Богдану Головашу й Андрію Шевченку. А 12 лютого - ще чотирьом українцям: Євгену Семидоцькому, Андрію Оприску, Роману Мокряку і Сергію Цибізову.

Сьогодні, 13 лютого, суд визнав законним рішення Лефортовського районного суду про продовження арешту Сергію Чулібі, Юрію Без'язичному, Юрію Будзилу і Богдану Небилиці.