Журналіст оцінив ймовірність переговорів в рамках Будапештського меморандуму / фото УНІАН

Зміна формули переговорів по Донбасу на Будапештський формат навряд чи реалістична, заявив відомий публіцист та журналіст Віталій Портніков.

Зміна формату переговорів залежить не від бажань кандидатів на пост президента, а від готовності учасників процесу такий формат міняти, підкреслив він під час чату на Главреді.

Читайте такожРФ відмовилась від зустрічі щодо України з іншими підписантами Будапештського меморандуму – Волкер

Відео дня

"Завжди треба пам'ятати, що серед цих учасників є Росія, для якої звернення до Будапештського меморандуму буде означати автоматичне визнання його порушення", - вважає він.

У цьому зв'язку він запропонував не плутати передвиборчі гасла з реальною політикою.

"Ситуація на Донбасі заморозиться на п'ять, а може, і на 25 років, за кого б українці не проголосували на виборах президента. Тому що вирішення цієї ситуації залежить виключно від Росії, а не від українського виборця і вчинків українського президента. Українцям треба навчитися жити у світі конфліктів і протистояння, а не тішити себе дурними ілюзіями", - додав Портніков.

Нагадаємо, раніше заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив про те, що пропозиції про переведення переговорів з врегулювання конфлікту на Донбасі в рамках Будапештського меморандуму є нереалістичними.