Оболонський районний суд Києва визнав Януковича винуватим у державній зраді \ УНІАН

На вирок колишньому президенту України Віктору Януковичу його захисники подали п’ять апеляційних скарг.

Читайте такожЗамані інкримінована держзрада за попередньою змовою з Януковичем

Про це повідомили у Оболонському районному суді Києва. У суді зазначають, що загальний обсяг усіх апеляційних скарг становить 478 аркушів.

Відео дня

Адвокат Юрій Рябовол вимагає скасувати вирок та виправдати Януковича. Захисник Олександр Байдик просить змінити вирок, виключивши з нього посилання на певні докази та обставини.

Юрист Олександр Горошинський також просить скасувати вирок и закрити кримінальну справу проти Януковича.

Адвокати Богдан Біленко та Андріана Фозекош подали клопотання про скасування вироку і призначення нового судового розгляду в суді першої інстанції.

Захисники Віталій Сердюк та Ігор Федоренко просять про допит 48 свідків, скасування вироку, закриття кримінального провадження, а також скасування арештів на майно.

У суді повідомили, що кримінальне провадження направлять до Київського апеляційного суду в перших числах березня.

Як повідомляв УНІАН, 24 січня Оболонський районний суд Києва визнав Януковича винуватим у державній зраді та пособництві у плануванні, підготовці, розв'язуванні та веденні агресивної війни і засудив його до 13 років ув’язнення. Водночас суд вважає екс-президента невинуватим у пособництві в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Прокуратура просила засудити Януковича до 15 років тюрми.