Йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років / фото УНИАН

Солом’янський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід у виді домашнього арешту куму колишнього в.о. голови Державної фіскальної служби України Мирослава Продана Максиму Павицькому, який підозрюється у легалізації майна, отриманого злочинним шляхом другом-високопосадовцем.

Як повідомили у прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, відповідне рішення суд ухвалив 4 березня, частково задовольнивши клопотання прокурора.

За даними САП, Павицькому повідомлено про підозру у вчиненні правочинів із коштами у сумі понад 89 млн гривень, що були одержані внаслідок незаконного збагачення в.о. голови ДФС Мирослава Продана.

Відео дня

«За вказані кошти підозрюваним для свого товариша-високопосадовця було придбано, зокрема, 2 квартири у новобудові ЖК «Французький квартал» вартістю 6,7 млн гривень, два будинки в Турецькій Республіці вартістю 78 млн гривень, три автомобілі, з яких один Mercedes-benz GLE та два Toyota Land Cruiser, загальною вартістю 3,4 млн гривень, та будинок під Києвом», - йдеться у повідомленні.

Павицькому інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України. Йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Читайте такожЗ Продана зняли електронний браслет та дозволили виїзд за кордон

Як повідомляв УНІАН, 16 листопада 2018 року у САП заявили про вручення підозри колишньому в.о. голови ДФС Мирославу Продану у незаконному збагаченні (ч. 3 ст. 368-2 ККУ).

Йому інкримінували набуття за час роботи на посадах в.о. заступника та голови ДФС з липня 2016 року по червень 2018 року у власність понад 89 млн грн, за які він придбав для особистого користування ряд об’єктів нерухомого майна і транспортних засобів, але право власності на них зареєстрував на близьку особу.

Серед придбаних об’єктів: дві квартири у елітній столичній новобудові вартістю 6,7 млн грн; два будинки в Туреччині вартістю 78 млн грн; три автомобілі представницького класу загальною вартістю 3,4 млн грн. Також слідство перевіряло причетність Продана до придбання інших об’єктів нерухомості у Києві та елітних автомобілів.

30 листопада САП звернулась до Солом’янського райсуду Києва з клопотанням про обрання Продану запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 89 млн грн. 3 грудня під час судового засідання з розгляду запобіжного заходу для Продана семеро народних депутатів висловили бажання взяти його на поруки.

5 лютого 2019 року Солом’янський райсуд Києва частково продовжив строк дії процесуальних обов’язків, покладених на Продана. Проте суд відмовив у продовженні Продану обов’язків носити електронний браслет та здати на зберігання закордонний паспорт.

Кабінет міністрів призначив Продана в.о. голови ДФС у липні 2016 року. У 2014-2016 роках він очолював Головне управління ДФС у Вінницькій області.