Дональд Туск / REUTERS

Лідери держав та урядів країн-членів Європейського Союзу на саміті 21-22 березня, який відбудеться у Брюсселі, підтвердять тверду позицію щодо підтримки суверенітету України.

Про це йдеться у листі-запрошенні президента Європейської Ради ЄС Дональда Туска країнам-членам Євросоюзу для участі у саміті в Брюсселі.

«Щодо України, після п'яти років незаконної анексії Криму ми займаємо тверду позицію у нашій відданості українському суверенітету. Ми ухвалимо висновки, нагадуючи про нашу рішучість», - заявив Туск.

Відео дня

Однією з головних тем саміту стане питання виходу Британії з ЄС.

Читайте такожБез України немає Європи - Туск

Зокрема, Туск повідомив, що отримав від прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей листа, у якому серед іншого пропонується продовжити до 30 червня 2019 року період початку застосування 50-ї статті Лісабонського договору щодо завершення виходу Британії з ЄС.

«На тлі консультацій, які я проводжу впродовж останніх днів, я переконаний, що ми можемо розглянути короткий період продовження (для виходу), при виконанні умови позитивного голосування у Палаті громад щодо угоди про вихід», - наголосив Туск.

Він сказав, що дискусія щодо цього відкрита для визначення терміну дії продовження періоду для остаточного виходу. «Ми завтра обговоримо це детально», - додав Туск.

Ще однією темою саміту стане захист європейських демократій від маніпуляцій і втручання як зсередини, так і ззовні ЄС. «Ми повернемося до зусиль щодо боротьби із загрозою дезінформації і захисту виборів по усьому ЄС», - сказав він.