Ілюстрація \ REUTERS

Соціолог, директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна пояснила, чим небезпечна для України риторика нинішнього президента України Петра Порошенка і його прихильників, які стверджують, що всі, хто підтримав іншого кандидата – це "рука кремля" і вороги країни.

Читайте такожПоловина українців допускають обмеження прав людей з "непопулярними" політичними поглядами - опитування

За словами експерта, така "монополія на патріотизм" (мовляв, "правильні патріоти" – тільки ті, хто за ПАП) ні до чого доброго привести не може, передає Главред.

Відео дня

"Зеленського на виборах підтримала третина виборців. Бойка і Вілкула – близько 10%. Тобто фактично "правильні патріоти" ведуть до розколу країни. Я, як людина, яка жила у радянський час, добре пам'ятаю, що на виборах ми голосували за одного кандидата і в країні була одна партія – комуністична. Вони що, хочуть повернути цей час?" – поцікавилася Бекешкіна.

При цьому соціолог окремо зупинилася на результаті Бойко, до якого, на її думку, можна сміливо додати результат Вілкула.

"...я вважаю, що навіть 10-15% проросійського електорату – це значна перемога, якщо згадати, що колись проросійський електорат становив майже половину. Та й зараз, за підрахунками соціологів, він складає приблизно 20-25%. А нехтувати настроями людей не повинна будь-яка влада. Але враховувати їх можна по-різному. Влада повинна мати свою програму, чіткий курс і переконувати людей у правильності цього курсу", – резюмувала експерт.