ПАРЄ / фото УНІАН

Україні в жодному разі не можна виходити з ПАРЄ в знак протесту проти можливого рішення про повернення РФ.

Про це пише директор інформаційно-політичного центру "Перспектива" Павло Рудяков у своїй колонці на "Главреді".

"Минулої осені на попередньому етапі йшлося, що депутати будуть ініціювати наш вихід з парламентської асамблеї в знак протесту, чого ні в якому разі не можна допустити. Тобто, не можна продовжувати істерику у вигляді конфронтації з Росією не всередині ПАРЄ, а конфронтації вже з Парламентською Асамблеєю, в яку повернули Росію", - вважає Рудяков.

Відео дня

На його думку, українська делегація виявилася не готовою до такого перебігу подій, оскільки постійно влаштовувала скандали, спровоковані позицією Європи в українсько-російських відносинах.

Читайте такожЕксперт пояснив, чому Європа зацікавлена в поверненні Росії у ПАРЄ

"А для нормальної людини істерика – це не нормальний стан. А для політика, який представляє країну в європейських структурах, така поведінка – це найостанніша справа. І делегацію потрібно розпустити, а натомість - набрати людей, які готові представляти Україну", – радить політолог.

Нагадаємо, ПАРЄ хочуть позбавити права накладати на Росію санкції. Вже затверджено термінові дебати щодо цього питання в Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи.

Також повідомлялося, що Німеччина відкрито лобіює зняття санкцій з РФ в Раді Європи. Тепер мова йде про скоординовану кампанію, яка набула значних масштабів напередодні весняної сесії ПАРЄ.