Активісти влаштували акцію з повітряними кульками під АП / Національний корпус

Сьогодні, 9 квітня, представники «Національного Корпусу» провели черговий мітинг у Києві, вимагаючи арешту фігурантів корупційного скандалу в «Укроборонпромі». Акція стартувала близько 17:00 біля станції метро «Арсенальна», після чого активісти вирушили до будівель Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України та Адміністрації президента.

Про це повідомляється на каналі політичної партії «Національний Корпус» у Telegram.

За інформацією «Національного Корпусу», в сьогоднішньому протесті, який проходив без використання партійної символіки, взяли участь декілька сотень активістів. Зазначається, що серед них були не лише прибічники політичної сили, а й представники патріотичних громадських організацій, ветерани війни на Сході та звичайні українці, небайдужі до ситуації з бездіяльністю з боку влади у ситуації з масштабною корупцією у воюючій за своє існування державі.

При цьому вимоги мітингуючих до президента Петра Порошенка та чинної влади загалом залишаються незмінними.

По-перше, це – взяти під варту та арештувати рахунки і майно колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського та інших учасників злочинної схеми в «Укроборонпромі»: Ігоря Гладковського, Віталія Жукова, Андрія Рогози, керівництва ДК «Укроборонпром» і директорів усіх державних підприємств, залучених до корупційної оборудки.

По-друге, засудити всіх винних у розкраданні оборонного бюджету України до максимальних термінів позбавлення волі з конфіскацією майна.

По-третє, зобов’язати правоохоронні органи оприлюднити матеріали всіх кримінальних проваджень, пов’язаних із розкраданням коштів оборонного бюджету, за винятком інформації з обмеженим доступом.

Четвертою вимогою активістів є щотижневий звіт генерального прокурора Юрія Луценка щодо стану розслідування кримінальних проваджень, пов’язаних із розкраданням коштів в «Укроборонпромі».

Варто зазначити, що з моменту оприлюднення журналістами скандальної інформації про масштабні фінансові махінації в «Укроборонпромі» Юрій Луценко таку вимогу «Національного Корпусу» фактично ігнорує.

Національний корпус

У рамках сьогоднішньої акції учасники протесту передали своє звернення з переліченими вище вимогами керівництву ГПУ, МВС, СБУ, а також знову адресували його особисто президентові через представників його апарату.

Після цього активісти влаштували на вулиці Банковій «кінотеатр під відкритим небом», де організували перегляд фільмів про розкрадання коштів в «Укроборонпромі».

Масовий захід пройшов спокійно та без порушень громадського порядку.

Нагадаємо, що одна з наймасштабніших акцій «Національного Корпусу» в Києві, пов’язана зі скандалом в «Укроборонпромі», відбулася напередодні першого туру президентських виборів – 23 березня. Тоді до мітингу приєдналося близько 10 тисяч людей. У рамках вказаного протесту делегація, у складі якої були тяжко поранені під час бойових дій на Сході ветерани АТО і члени сімей загиблих бійців, змогла передати свої вимоги щодо покарання винних в організації злочинної схеми збагачення за рахунок української армії президентові Петру Порошенку через новопризначеного заступника секретаря РНБО Сергія Кривоноса. Однак попри те, що вимоги були прийняті, жодна з них досі не виконана.