Савченко і Рубан перебувають під арештом / фото УНІАН

Засідання Броварського міськрайонного суду з розгляду справи за обвинуваченням народного депутата України Надії Савченко і колишнього керівника Центру визволення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана відбудеться у понеділок, 15 квітня.

Про це один з адвокатів Валентин Рибін повідомив у Facebook.

За його інформацією, сьогодні судді призначили засідання у справі на 15.00.

Відео дня

Савченко заявила відвід колегії суддів, і після цього вони пішли у кімнату для нарад.

Порадившись, судді оголосили перерву в засідання до 9.00 15 квітня.

Читайте такожСправу "Савченко - Рубана" знову передадуть до іншого суду

Як повідомляв УНІАН, Савченко і Рубана, якого 8 березня 2018 року затримали на лінії розмежування з арсеналом зброї, підозрюють у підготовці терактів і державного перевороту. За даними слідства, вони планували обстріляти будинки в урядовому кварталі Києва та вбити керівництво держави, а також захопити будівлю Верховної Ради. Також правоохоронці задокументували факт перевезення Савченко та Рубаном у листопаді 2017 року зброї з окупованої на підконтрольну Україні територію для вчинення терактів.

22 березня 2018 року Верховна Рада надала згоду на притягнення Савченко до кримінальної відповідальності, затримання та взяття її під варту. Савченко і Рубан перебувають під арештом.

У серпні 2018 року досудове розслідування у кримінальному провадженні проти Рубана і Савченко завершено.

Справу Савченко і Рубана спочатку передали на розгляд до Слов'янського міськрайонного суду Донецької області, потім до Чернігівського районного суду, Солом’янського районного суду Києва, Дарницького районного суду Києва.

12 квітня Київський апеляційний суд направив справу до Броварського міськрайонного суду Київської області.