Володимир Зеленський / REUTERS

На сьогодні рейтинг партій очолює «Слуга народу», за нею йдуть «Опозиційна платформа – За Життя» та «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать презентовані Київським міжнародним інститутом соціології результати опитування, проведеного 9-14 квітня.

За словами заступника директора КМІС Антона Грушецького, якби вибори до Верховної Ради відбувалися в середині квітня, електоральні симпатії розподілились б таким чином: 12,4% українців проголосували б за партію «Слуга народу»; 7,5% – за партію «Опозиційна платформа – За Життя»; 6,6% – за партію «Блок Петра Порошенка «Солідарність»; 5,8% – за партію «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»; 2,4% – за партію «Громадянська позиція»; 2,4% – за партію «Сила і Честь»; 2,3% – за Радикальну партію Олега Ляшка;

Відео дня

2,2% – за партію «Всеукраїнське об’єднання «Свобода»; 1,1% – за партію «Опозиційний блок», 0,7% – за партію «Блок Святослава Вакарчука»; 0,6% – за партію «Об’єднання «Самопоміч»; 0,5% – за партію «Наші»; 0,5% – за партію «УКРОП».

Читайте такожСтало відомо, чого найбільше очікують українці від майбутнього президента

Інші партії загалом підтримали б 2,7% респондентів; 1% опитаних викреслили б у бюлетені усі партії, зіпсували б бюлетень; 5,1% – вирішили б не брати участі у голосуванні; 42,9% – не визначилися, за кого голосувати; 3,1% – відмовилися відповідати на запитання.

"Якщо розрахувати відсотки по відношенню до тих, хто визначився, - саме ці показники найближчі до можливих результатів виборів, якби вони проводилися в середині квітня, то отримаємо результати, відповідно до яких зараз пройти до парламенту найбільші шанси мають 6 партій, а також є 2 партії, чий рейтинг близький до прохідного бар’єру", - зазначив соціолог.

Так, 25,9% українців, які визначилися з вибором, проголосували б за партію «Слуга народу»; 15,7% – за партію «Опозиційна платформа – За Життя»; 13,9% – за партію «Блок Петра Порошенка «Солідарність»; 12,1% – за партію «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»; 5,1% – за партію «Громадянська позиція»; 5% – за партію «Сила і Честь»; 4,8% – за Радикальну партію Олега Ляшка; 4,6% – за партію «Всеукраїнське об’єднання «Свобода»; 2,3% – за партію «Опозиційний блок»; 1,5% – за партію «Блок Святослава Вакарчука»; 1,4% – за партію «Об’єднання «Самопоміч»; 1,1% – за партію «Наші»; 1% – за партію «УКРОП»; за інші партії – загалом 5,6%.

Опитування проводилось з 9 по 14 квітня серед 2004 респондентів віком від 18 і старше. Статистична похибка становить 3,3%.