У МВС розповіли, як запобігатимуть можливому теракту під час дебатів на "Олімпійському" / фото Facebook Ольга Атаманова

Правоохоронці перевірятимуть особисті речі та документи усіх відвідувачів НСК "Олімпійський", які прийдуть на дебати Зеленського та Порошенка, задля забезпечення безпеки громадян.

Про це заявив очільник столичної поліції Андрій Крищенко, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

Читайте такожДебати на "Олімпійському": очікується близько 60 тисяч глядачів

Відео дня

"Ми просимо громадян поставитися з розумінням та не брати із собою речей, які можуть викликати потенційну небезпеку. Підозрілі речі ми будемо вилучати, а громадян не допускати до місця проведення заходу, незважаючи на запрошення чи білети. Також, згідно із домовленостями між штабами обох кандидатів, на заході заборонено використання будь-якої символіки, окрім державних прапорів. При цьому проносити їх тільки у вигляді полотнищ, тому звертаємо окрему увагу й на це", - підкреслив Крищенко.

Також радник глави МВС Іван Варченко у коментарі "Обезревателю" заявив, що у міністерстві не розділяють панічних настроїв щодо можливих терактів під час дебатів. Варченко закликав громадян утриматися від поширення подібних заяв.

Читайте також"Спостерігатиме весь світ": у МВС звернулися до українців перед дебатами на "Олімпійському"

"Ми розуміємо, що вже п'ять років Україна перебуває в стані підвищеної терористичної загрози через агресію РФ. На жаль, ми маємо факти реалізації таких терористичних загроз, у результаті яких загинули наші громадяни. Але разом із тим ми розуміємо, що завдання терориста і терористичної держави, такої як Росія, – сформувати в Україні почуття страху, невпевненості і безпорадності. Тому не потрібно давати терористові зрозуміти, що нам страшно, що ми не впевнені і не здатні забезпечити безпеку", – вважає Варченко.

За словами радника, Україна протягом п'яти років навчалася, як захищатися від подібних загроз. У країні вже проходили масові заходи, які могли б зацікавити терористів, але вдалося забезпечити порядок і захист.

Читайте також"Велике і яскраве шоу": в НСТУ розкрили деталі дебатів на "Олімпійському"

Нагадаємо, 18 квітня в ефірі ток-шоу "Право на владу" журналіст Дмитро Гордон закликав Володимира Зеленського відмовитися від дебатів на "Олімпійському" через загрозу теракту на стадіоні.

"Я хочу до вас звернутися з закликом відмовитися від дебатів із Порошенком. Вони нічого не дадуть нації. Хто вже вирішив голосувати за Порошенка або за вас, так і зроблять. Країні ці дебати не потрібні", – сказав журналіст.

У відповідь Зеленський заявив, що не відмовиться від дебатів і не дасть приводу називати себе боягузом.

"Я не можу відступати. Кожний день команда президента змінювала нам умови, щоб я відмовився від дебатів. Вони хотіли побудувати свою стратегію на тому, що я боягуз. Я будь-хто, але не боягуз. Я не боюсь того, що може там статися. Я хвилююся тільки за людей", - сказав Зеленський.