Верховна Рада зібралась на перше засідання після виборів президента / Ілюстрація REUTERS

Можливі дострокові парламентські вибори, закон про імпічмент президента та поява Надії Савченко – так виглядають основні теми які обговорюють в кулуарах Ради у перший день її засідання після президентських виборів.

Читайте такожРада вийшла на фінішну пряму в розгляді законопроекту про мову - нардеп

Як повідомляє кореспондент ТСН, депутати роблять стримані коментарі щодо результатів другого туру виборів президента. Зокрема, лідер президентської фракції Артур Герасимов волів говорити лише про досягнення президента Петра Порошенка, а лідер фракції НФ Максим Бурбак сказав, що головним завданням нового президента буде звільнення окупованих територій.

Що стосується дострокових парламентських виборів, то більшість депутатів говорять про те, що жодних юридичних підстав для цього наразі немає, і це дуже малоймовірний сценарій.

Стосовно закону про імпічмент – у Верховній Раді є декілька законопроектів. Автор одного із законопроектів, заступник голови ВР Оксана Сироїд, пояснила журналістам, що реальний імпічмент президента в Україні ніколи не буде можливим без внесення змін до конституції.

Крім того, після майже річного ув’язнення у парламенті з’явилась Надія Савченко. Переможця президентських виборів вона сприймає позитивно, планує балотуватись у парламент на наступних виборах.