Ілюстрація / REUTERS

Спроби зараз розпустити Верховну Раду “є шкідливими і незаконними”, заявляє голова фракції “Народний фронт” Максим Бурбак.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав з трибуни парламенту. При цьому біля трибуни зібралися представники фракцій “Народний фронт” та “Блок Петра Порошенка”.

За словами Бурбака, Верховна Рада нинішнього скликання має “прозахідну і проєвропейську більшість”.

Відео дня

Читайте такожПарубій пояснив, що має зробити Рада для його відставки

Він підкреслив, що “наші вороги марять реваншем”. Як сказав Бурбак, вчора “один з них заявив, що спробує нашкребти 150 підписів народних депутатів” за відставку Андрія Парубія з посади голови ВР.

“І ми знаємо, що реальний задум полягає у тому, щоб за півроку до завершення відправити парламент на дострокові вибори”, - наголосив Бурбак.

За його словами, “соратник Медведчука Портнов роздає з Відня вказівки, щоб дестабілізувати Верховну Раду, щоб зіштовхнути країну в прірву колапсу”.

“Жалюгідні втікачі і зрадники разом з Януковичем з якогось дива чомусь вирішили, що результати президентських виборів - це їхня перемога. Агов! Не обманюйте себе і вгамуйтеся”, - наголосив Бурбак.

Він заявив, що Україна є монолітною “в патріотичному запалі”, і запевнив, що “реваншу не буде”.

Як наголосив Бурбак, парламент обиратиметься у терміни, визначені законом, а “будь-які спроби зараз розпустити парламент є шкідливими і незаконними”.

За його словами, уряд також працює “в поті чола”.

Бурбак зауважив, що перебування Парубія на посаді голови ВР дає можливість не тільки втримати українську більшість у парламенті, але і зовнішній курс України - до Європи та НАТО.

Як заявив Бурбак, фракції “БПП” та “Народний фронт” підтримують Парубія і виступають проти його відставки.

Як повідомляв УНІАН, 23 квітня народний депутат Валерій Писаренко (група «Відродження») розпочав збір підписів депутатів за відкликання Парубія з посади голови Верховної Ради.

Відповідно до законодавства, необхідно зібрати 150 підписів, що дасть можливість винести на розгляд парламенту питання про відкликання Парубія, цю пропозицію має підтримати мінімум 226 народних депутатів.

Джерело у Верховній Раді повідомило, що у четвер, 25 квітня, парламент може розглянути питання про відкликання Парубія. За його словами, Парубія хочуть відкликати з посади начебто для того, щоб не допустити ухвалення закону про функціонування української мови як державної та підписання цього закону.

Сам Парубій заявив, що питання про його відставку буде поставлено лише після підписання закону про функціонування української мови як державної.