Міхеїл Саакашвілі / фото REUTERS

Колишній президент Грузії, екс-губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі звинуватив президента РФ Володимира Путіна в тому, що той потай вимагає у Володимира Зеленського не пускати його в Україну.

Про це Саакашвілі написав на своїй сторінці в Facebook.

"Я точно знаю, що саме Ви вимагали у Порошенка не запрошувати мене на інавгурацію в 2014-му. Тепер представники Путіна через посередників вимагають у Володимира Зеленського поступитися і не тільки не повертати мені громадянство, але також ставлять категоричною умовою не пускати мене в Україну", – написав Саакашвілі, звертаючись до Путіна.

Відео дня

Читайте такожКремль врахував заяву Зеленського щодо російських паспортів для жителів ОРДЛО

Політик стверджує, що президент РФ вимагав від керівництва низки країн не пускати його, Саакашвілі, в ці країни.

"Точно таку ж вимогу, не пускати мене в країну, ви висунули не тільки владі Грузії, а також Туреччини, Вірменії та Азербайджану. І за моєю інформацією, саме це ви обговорювали з президентом Туреччини Ердоганом в 2016 році під час саміту примирення в Росії", – стверджує Саакашвілі.

"Я достатньо досвідчений, щоб за цими маневрами бачити прийоми вашої політики подвійних стандартів – вимагати від опонента, який так сильно вам відповів своєю заявою на вашу роздачу російських паспортів на окупованій частині Донбасу, мого повернення, сподіваючись, що він побоїться це зробити. Тепер це не ваша справа! Ми з українцями розберемося самі!" – підсумував Саакашвілі.

Нагадаємо, раніше сьогодні президент Росії Володимир Путін порадив новообраному президенту України Володимиру Зеленському повернути Саакашвілі громадянство України.

"Наприклад, було б справедливо повернути український паспорт людині, яка в минулому була грузином, а сьогодні вважає себе українцем. Маю на увазі Саакашвілі Михайла Миколайовича", – сказав Путін.