Кабмін визнав незаконними російські паспорти, що видаватимуть жителям окупованого Донбасу / фото УНІАН

Кабінет міністрів України схвалив рішення про визнання незаконними російських паспортів, що видаватимуть жителям окупованих українських територій, передусім Луганської та Донецької областей.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш після засідання уряду.

Читайте такожУ Кремлі заявили, що продовжать видавати паспорти на окупованому Донбасі незважаючи на реакцію України

Відео дня

За його словами, ухваленим урядом рішенням, також передбачено перелік так званих підрозділів, уповноважених РФ на видачу паспортів.

"Починаючи з певних дат, які зазначені у розпорядженні, саме, власне, з моменту прийняття рішення про видачу таких паспортів, всі документи, видані цими органами, будуть визнаватися недійсними", - сказав він.

Також, за словами Черниша, відповідно до ухваленого рішення, буде проведена робота Міністерством закордонних справ з міжнародними партнерами щодо ухвалення ними аналогічного рішення.

Міністр пояснив, яким чином визначатимуть, що ці паспорти видані незаконно: "Ознака дуже проста - назва органу, які їх видає, і в кожному паспорті ви можете побачити, відповідно до класифікації, номер установи або органу, який видає такі документи. Тобто, це обов'язкова умова до будь-яких документів будь-якої країни. Тому тут дуже легко встановити".

"Це два міста зараз визначені - село Покровське і Новошахтинськ Ростовської області", - додав Черниш.

Як повідомляв УНІАН, раніше прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що паспорти, які видаватимуть жителям окупованих територій, будуть визнані незаконними – при перетині державного кордону і використанні на території держави.