Марош Шевчович привітав Володимира Зеленського із вступом на посаду президента України / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський сподівається, що Європейський Союз посилюватиме санкції щодо Російської Федерації через її агресію проти України.

Як інформує прес-служба глави держави, про це він сказав під час зустрічі з віце-президентом Європейської комісії з питань Енергетичного союзу Марошем Шефчовичем.

Співрозмовники обговорили широке коло питань співпраці між Україною та Європейським Союзом, а також протидію агресії Кремля на Донбасі, перспективи деокупації Криму, проведення чергового раунду тристоронніх переговорів у форматі Україна – ЄС – Росія з підготовки до укладення газового контракту.

Відео дня

«Як президент України розраховую на подальшу підтримку Єврокомісії у рамках переговорного процесу між Україною, ЄC та РФ з метою укладення контракту на транзит російського природного газу газогонами України після 2019 року. Ми також будемо вдячні за солідарну позицію ЄC у питанні протидії реалізації будівництва газопроводу «Північний потік-2», – підкреслив Зеленський.

Глава держави заявив, що хотів би бачити Україну справжньою, а головне – цінною та рівноправною країною серед інших країн Європейського Союзу.

Він підкреслив, що нині перед нашою державою стоїть кілька викликів, першим з яких є закінчення війни на Донбасі, і наголосив на важливості посилення санкцій проти країни-агресора – Росії.

Читайте такожЗеленський обговорив із представниками США реформи та протидію російській агресії

«Посилення санкцій щодо Російської Федерації через агресію – це наша справді велика надія. Я сподіваюся, що санкційний тиск з боку ЄС продовжуватиметься. Для нас це дуже важливо – не на словах. Це життєво важливо для України та тих людей, яких ми втрачаємо на Донбасі», – наголосив глава держави.

Президент підкреслив, що Україна сподівається на продовження співпраці з Євросоюзом. Він зауважив, що для цього українська сторона готова проводити додаткові зустрічі. «Щоб Європейський Союз знав і не сумнівався, що Україна готова йти правильними, чесними кроками до ЄС», – додав Зеленський.

Зі свого боку, Шевчович привітав Зеленського з перемогою на президентських виборах і вступом на посаду, і побажав йому успіхів у роботі.

Він також зазначив, що ЄС високо цінує продовження європейської політики України.

Як повідомляв УНІАН, у понеділок, 20 травня Володимир Зеленський склав присягу президента України і офіційно набув своїх повноважень.