Андерс Фог Расмуссен / фото REUTERS

Колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен закликає Захід підтримати зусилля президента України Володимира Зеленського у забезпеченні миру на Донбасі.

Про це Расмуссен написав у Twitter.

Читайте такожЗеленський заявив, що спільною мрією українців є шлях в Європу, а спільним болем – війна на Донбасі

Відео дня

Він привітав Зеленського зі вступом на пост президента України. "Я погоджуюсь, що першим пріоритетом є урегулювання на Донбасі. Я також вважаю, що західні партнери повинні підтримати зусилля пана Зеленського у забезпеченні миру в його країні", - зазначив Расмуссен.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня Зеленський у зверненні до українського народу після інавгурації у Верховній Раді наголосив на необхідності припинення вогню на Донбасі як одного із пріоритетних завдань.

Того дня Зеленський обговорив з представниками США реформи і протидію російській агресії. «США є потужним і дуже серйозним партнером для України, перш за все, у подоланні агресії Росії. Самостійно подолати російську агресію на Донбасі і в Криму ми не зможемо. Тому нам потрібна ваша допомога. Хотів би закликати вас, щоби США продовжували посилення санкцій проти РФ», - сказав Зеленський.