Володимир Зеленський / REUTERS

Президент Володимир Зеленський повинен погодиться на прямі переговори з російським лідером Володимиром Путіним без участі країн Заходу.

Читайте такожПолітолог розповів, хто займе крісло Гройсмана після його звільнення

Таку думку висловив президент Асоціації психіатрів Семен Глузман у коментарі Главреду. Він заявив, що Путін хоче стати в Європі "рукопотисним", тому він радий, що Петро Порошенко йде, оскільки сподівається "щільніше" прийти в Україну, і вийти таким чином на країни Заходу.

Відео дня

"У Путіна одна проблема: він хоче бути рукопотисним, більше у нього проблем немає. А як раз це у нього не виходить, і навряд чи вийде. Чи повинна Україна йти на переговори з Путіним, з Росією? Звичайно, повинна! Контакт повинен бути. Але цей контакт з людиною, що напала на Україну, забрала у нас території і життя наших співгромадян (причому з обох сторін лінії розмежування), повинен бути тільки в умовах, коли поряд з нами знаходиться сильний і потужний Захід, з яким Путіну не впоратися військовим шляхом. Путін це чудово розуміє", - підкреслив він.

За словами Глузмана,Зеленський має на пряму спілкуватися зараз з Путіним, оскільки країни Заходу не такі дружні до Києва, як здається на перший погляд.

"Зеленський повинен йти на прямі переговори з Путіним. Не знаю, як це робити, я не фахівець. Але це необхідно. Однак, якщо Зеленський піде на переговори з Росією з відвернутим від України Заходом, то нічого доброго з цього не вийде. Тому подобаються нам Трамп і Меркель чи ні, у нас немає іншого захисту. Так, ми можемо отримати ще якісь Джавеліни або зробити якусь свою гармату, але ж це нічого не вирішує... Слава Богу, що Росію з допомогою "Мінська" зуміли хоч якось зупинити, що немає тисяч загиблих кожен день, що Путін не застосував проти України свою авіацію", - зазначив він.

Глузман наголосив, що європейські лідери не так суттєво вплинули на санкції проти Росії, як громадська думка європейців. Він додав, що Україна всі ці роки протистоїть Росії, оскільки "на Заході була дуже потужна громадська думка, яка чинила серйозний тиск, хапаючи за горло своїх політиків".