Парубій розповів, коли ВР візьметься за законопроект про ТСК та Виборчий кодекс / фото УНІАН

Завтра, 30 травня, Верховна Рада розпочне розгляд законопроекту про тимчасові слідчі комісії, в якому йдеться про процедуру імпічменту президента.

Як передає кореспондент УНІАН, про це голова Верховної Ради України Андрій Парубій сказав на засіданні парламенту.

Він нагадав, що сьогодні Комітет ВР з питань правової політики та правосуддя ухвалив рішення щодо проекту Виборчого кодексу і тепер проект закону може розглядатися в сесійній залі.

Відео дня

Читайте такожУ Раді зареєстровано законопроект про імпічмент президента

Водночас Парубій додав, що наразі необхідно підготувати порівняльні таблиці, які міститимуть понад 4,5 тис. поправок. «Вони будуть об’єднані, апарат ВРУ буде працювати всіма силами, але очевидно, що до завтра не встигнемо», - наголосив Парубій і додав, що парламент може перейти до розгляду проекту Виборчого кодексу, яким передбачаються відкриті списки, наступного тижня.

Також Парубій нагадав, що парламент чекає рішення Комітету ВР з питань регламенту та організації роботи парламенту щодо законопроекту «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії ВРУ» (№ 1098).

За його словами, після рішення комітету парламент зможе завтра розпочати розгляд законопроекту про ТСК, а вже після цього перейти до розгляду Виборчого кодексу.

Як повідомляв УНІАН, 7 листопада 2017 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект Виборчого кодексу.

За словами члена комітету ВР з питань правової політики та правосуддя Олександра Черненка, робоча група під час підготовки проекту до другого читання провела 43 засідання і розглянула подані 4 тис. 307 поправок, а також сформулювала ще 384 поправки.

Оскільки комітет не визначався щодо кожної окремої поправки, а вирішив передати порівняльну таблицю до проекту в сесійну залу, парламент буде розглядати та голосувати за кожну з них окремо. На думку депутата, це може зайняти 2-3 пленарні тижні.