Саакашвілі повернувся до України 29 травня / фото УНІАН

Міхеіл Саакашвілі розповів, що, бувши студентом, куштував марихуану, але вона йому «не сподобалася».

Про це Саакашвілі заявив в інтерв’ю ТСН.

Читайте такожСаакашвілі: я ображений не на Авакова, а на Порошенка – він "мені багато чого обіцяв"

Відео дня

«Колись, коли я був студентом, я марихуану куштував. Але мені не сподобалося. І мені не подобається смак і запах. Тому я не фан. Але там, в Амстердамі, є багато чого, що ще робити цікавого…», – сказав Саакашвілі.

Як повідомляв УНІАН, у липні 2017 року на той час президент Петро Порошенко видав указ про позбавлення Саакашвілі громадянства України.

В Україні Саакашвілі інкримінували три статті Кримінального кодексу: замах на злочин (ч. 1 ст. 15), злочин визнається вчиненим за попередньою змовою групою осіб, якщо його спільно вчинили двоє або більше осіб (ч. 2 ст. 28), сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності (ч. 2 ст. 256).

За словами генпрокурора Юрія Луценка, Саакашвілі організовував акції протесту з метою захоплення державної влади в Україні та сприяння членам злочинного угруповання екс-президента Віктора Януковича і бізнесмена Сергія Курченка у припиненні їхнього кримінального переслідування.

У вересні 2017 року Саакашвілі в супроводі прихильників і деяких українських політиків перетнув державний кордон з Польщі в Україну. Тоді суди підтвердили звинувачення прикордонників у тому, що він незаконно перетнув кордон.

12 лютого 2018 року Саакашвілі за процедурою реадмісії було передано Польщі. Стосовно нього існує обмеження у в'їзді в Україну терміном до 2021 року.

28 травня президент України Володимир Зеленський виключив з указу свого попередника Порошенка від 26 липня 2017 року положення про втрату Саакашвілі громадянства України.

29 травня Саакашвілі повернувся в Україну, після чого заявив, що не братиме участі у виборах до ВР, але посприяє оновленню політичного класу в Україні.