Іван Баканов / Фото УНІАН

Декларації працівників Служби безпеки України залишаться закритими для громадськості.

Читайте такожПерший заступник голови СБУ Іван Баканов допускає, що очолить спецслужбу

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив перший заступник голови СБУ, який тимчасово виконує обов’язки голови, Іван Баканов на брифінгу, відповідаючи на запитання щодо відкриття декларацій керівництва спецслужби.

Відео дня

«Це не просте питання. Відповідно до закону я не повинен подавати декларацію. Якщо будуть зміни, то я її подам. Я намагався опублікувати свою декларацію, але мені пояснили, що в спецслужбі працюють люди, які безпосередньо стикаються з ворогом кожного дня. І якщо вони публікуватимуть декларації, то про їхнє майно і склад сім’ї дізнаються вороги», - зазначив він.

Разом з тим, Баканов додав, що сподівається, що свою декларацію він опублікує.

Як відомо, декларації працівників СБУ були засекречені за колишнього керівництва спецслужбою. Представники громадськості безуспішно намагалися через суд змусити СБУ розкрити хоча б декларації свого керівного складу.

Нагадаємо, у 2017 році Окружний адміністративний суд Києва після 5 місяців зволікання виніс рішення за позовом Центру протидії корупції до СБУ у зв’язку з засекреченням декларацій керівництва спецслужби і повністю відхилив всі вимоги громадської організації.