REUTERS

Вже 28-29 червня в Осаці відбудеться саміт Великої двадцятки. Серед іншого на полях саміту запланована зустріч президентів США і Російської Федерації Дональда Трампа та Володимира Путіна

Як запевнив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, американський і російський лідери частину бесіди присвятять Україні, пише політолог Тарас Загородній на сторінках видання "Главред".

Читайте такожУ Києві відбудеться протест через рішення ПАРЄ щодо Росії

Відео дня

"Можна довго гадати, які питання, пов'язані з нашою країною, будуть обговорювати Путін і Трамп, проте напевно дізнаємося пізніше. Ми не можемо точно знати порядок денний переговорів, оскільки коло тем для обговорення у американського та російського президентів значно ширше, ніж тільки українська проблематика. Так що Україна – всього лише одне з питань", - пише він.

Політолог зазначив, що в будь-якому випадку, не варто очікувати якихось проривів у врегулюванні ситуації на сході України в результаті зустрічі Путіна і Трампа на полях саміту G20.

Хіба що буде можливо деяке просування в питанні звільнення українських моряків, яких Росія захопила в полон у Чорному морі поблизу Керченської протоки. Тим більше, вже є юридичні підстави для врегулювання ситуації з ними – є рішення Міжнародного трибуналу, який визнав, що українські моряки мають бути звільнені і повернені назад, в Україну. Тому Трамп може зробити деякий тиск на Путіна з даного питання.

Кардинальних змін і проривів у вирішенні українських проблем чекати не варто, перш за все, через те, що Росія не змінила ані тактики, ані стратегії щодо України, а на Донеччині продовжують стріляти, зазначив Загородній.