Санкції проти РФ діятимуть ще півроку / фото: shutterstock.com

Рада ЄС до 31 січня 2020 року продовжила чинність економічних санкцій Європейського Союзу, які пов'язані з фінансовим, енергетичним та оборонним секторами Росії.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Європейської ради.

"27 червня 2019 року Рада ЄС продовжила економічні санкції, спрямовані на конкретні сектори російської економіки, до 31 січня 2020 року", - сказано у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожРосії дозволили повернутися в ПАРЄ без виконання жодних умов

Таким чином, рішення лідерів держав та урядів країн-членів ЄС, ухвалене на саміті Євросоюзу 20 червня, сьогодні було офіційно затверджено.

Відповідне рішення було ухвалено після заслуховування оновленої інформації від канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона щодо стану виконання Мінських угод, з реалізацією яких пов'язано збереження санкцій.

"Після отримання наданої оновленої інформації Європейська рада закликала до термінового відновлення переговорів з метою виконання Мінських угод та для вжиття заходів, націлених на зміцнення довіри між сторонами. У цьому контексті лідери ЄС одностайно погодилися зберігати економічні санкції проти Росії. Рада ЄС формалізувала це рішення сьогодні на основі письмової процедури", - наголошується у повідомленні.

Ці заходи стосуються фінансового, енергетичного та оборонного секторів РФ, а також застосування товарів подвійного призначення.

Санкції спочатку були запроваджені 31 липня 2014 року на один рік у відповідь на дестабілізаційні дії Росії проти України. У вересні 2014 року ЄС посилив ці санкції.

Як повідомляв УНІАН, у 2014 році Євросоюз запровадив проти РФ економічні санкції, спрямовані на конкретні сектори економіки.

У березні 2015 року лідери ЄС вирішили пов’язати ці санкції з виконанням Мінських домовленостей. Після цього Євросоюз неодноразово продовжував чинність цих санкцій на півроку.

Востаннє Єврорада у грудні 2018 року продовжила чинність економічних санкцій проти РФ. Термін дії цих санкцій спливає 31 липня 2019 року.