Володимир Путін / REUTERS

Президент Росії Володимир Путін заявив, що «нормандський формат» буде використано, але спершу буде зустріч «удвох або втрьох».

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це він сказав на прес-конференції за підсумками саміту «Великої двадцятки» в місті Осака (Японія).

Читайте такожУ Путіна заговорили про реанімацію "нормандського формату" з приходом Зеленського

Відео дня

Відповідаючи на питання про можливу зустріч лідерів країн «нормандської четвірки» (України, Росії, Німеччини і Франції) для реалізації Мінських угод щодо врегулювання ситуації на Донбасі, Путін підтвердив, що обговорював це з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

«Так, ми говорили про це - домовилися, що ми цей формат використовуватимемо надалі», - сказав він.

Путін наголосив, що згоден з Меркель, що потрібно використовувати «всі інструменти, а там їх не так і багато, один з діючих – це «нормандський формат».

«Будемо працювати. Питання лише коли. Терміни треба узгодити і в якій послідовності - будемо спочатку проводити консультації удвох, утрьох, відтак зберемося вчотирьох. Загалом - «так», але щодо конкретики повинні домовитись наші помічники і МЗС», - сказав Путін.

Як повідомляв УНІАН, Путін заявив, що президент США Дональд Трамп під час двосторонніх переговорів зробив питання звільнення українських моряків пріоритетним.