Труханов звинувачується у заволодінні коштами міськбюджету / фото УНІАН

В Одесі «замінували» Малиновський райсуд, де зачитували вирок міському голові Геннадію Труханову в справі щодо розкрадання 185 млн гривень.

Про це повідомляє "Громадське".

Читайте такожСправа заводу "Краян": САП просить засудити мера Одеси Труханова до 12 років в'язниці

Відео дня

Усіх присутніх у залі суду евакуювали з приміщення. У засіданні оголосили перерву.

Труханов є обвинувачуваним у так званій справі «Краян» про розкрадання 185 млн гривень під час продажу заводу, яку розглядають у суді. 27 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура змінила суму звинувачення у справі «Краян» до 92,6 млн гривень.

Як повідомляв УНІАН, Труханов та інші посадові особи звинувачуються в заволодінні коштами міського бюджету під час купівлі міськрадою за свідомо завищеною вартістю будівлі, яка раніше входила в цілісний майновий комплекс збанкрутілого заводу «Краян». У вересні 2016 року Одеська міськрада придбала за 185 млн гривень будівлю заводу у приватної компанії, яка на початку того самого року заплатила за цей комплекс на аукціоні 11,5 млн гривень.

14 листопада 2018 року Малиновський райсуд Одеси розпочав розглядати справу по суті. На лаві підсудних - Труханов, віце-мер Павло Вугельман, голова постійної комісії з комунальної власності міськради Василь Шкрябай, голова муніципального департаменту комунальної власності Олексій Спектор і його заступник Володимир Радіонов, директори ТОВ «Девелопмент еліт» (продавець адмінбудівлі) Петро Загодиренко, ТОВ «Valton Group» Ігор Кравченко і підприємства «Брокбізнесконсалт» (оцінювач) Галина Богданова.