Ілюстрація / REUTERS

Ще два роки тому Росія сформувала у своїх західних кордонів угруповання з 250 тисяч військовослужбовців. Цього достатньо для розгортання повномасштабних військових дій проти України.

Читайте такожВолкер пояснив, чому Росія нарощує війська на кордоні з Україною

Такі цифри озвучив екс-заступник начальника Генштабу Збройних сил України, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко, коментуючи інформацію про нарощування сил РФ уздовж кордону з Україною, передає "Обозреватель".

Відео дня

"Путін підготував свої війська і в позаминулому році (2017. – Ред.) провів відповідні навчання з угрупованням на 250 тисяч військовослужбовців, сформованим на заході та південному заході РФ. За оцінками експертів, щоб почати широкомасштабні дії проти України потрібно від 240 тисяч і більше", – розповів Романенко.

За його словами, з початку війни на Донбасі в 2014 році РФ багато чого "відтренувала", підтягла війська і сформувала посилені дивізії на східному кордоні України.

"І тепер інтенсивно будує інфраструктуру, яка все це зможе забезпечити і за необхідності перекинути з глибини Росії – залізничним або повітряним шляхом – додаткові війська і озброєння", – додав генерал-лейтенант.

Романенко нагадав, що в 2018 році під виглядом створення спільної з Білоруссю системи протиповітряної оборони Росія також завела війська на білоруську територію, причому не тільки війська ППО.