Володимир Зеленський підкреслив, що має політичну волю для подолання корупції / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський наголосив на необхідності перезавантаження усієї антикорупційної системи України, включно з Національним агентством з питань запобігання корупції

Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський заявив під час спільної з президентом Європейської Ради Дональдом Туском і президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером прес-конференції в Києві.

"Нам потрібно перезавантажити усю антикорупційну систему, в тому числі роботу Національного агентства з питань запобігання корупції", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожПрезидент подав до Ради законопроект про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення

"Упевнений, що новий склад українського парламенту, який з’явиться зовсім скоро, повністю розв’яже нам руки для придушення корупції", – додав глава держави.

Крім того, президент висловив вдячність ЄС за готовність і надалі підтримувати Україну у боротьбі з корупцією.

"Знаю, як наші європейські партнери втомилися виділяти кошти на міфічну боротьбу з корупцією. Вірю, що зовсім скоро ми будемо просити у вас не гроші, а екстрадицію топ-корупціонерів – утікачів", – наголосив глава держави.

Водночас він підкреслив, що має політичну волю для подолання корупції. "Попередні роки ми постійно чули, що для цього (подолання корупції. – УНІАН) потрібна лише політична воля. У мене ця воля є. А от у когось, найшвидше, воля на певний строк буде обмеженою", – сказав він.

Нагадаємо, раніше в Офісі президента заявили, що Володимир Зеленський подасть до Верховної Ради законопроект про "перезавантаження" Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, якщо ці органи протягом трьох місяців не доведуть свою здатність ефективно працювати.