Зеленський 31 травня зустрівся з керівниками НАБУ і САП / УНІАН

Президент Володимир Зеленський подасть до Верховної Ради законопроект про «перезавантаження» Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, якщо ці органи протягом трьох місяців не доведуть свою здатність ефективно працювати.

Про це заступник глави Адміністрації президента Руслан Рябошапка повідомив в ефірі одного з українських телеканалів.

За його словами, Зеленський під час зустріч з керівниками НАБУ та САП вимагав результатів їхньої роботи, які б «задовольнили б запит людей на справедливість» і «притягнення до відповідальності осіб, які були причетні до корупційних злочинів».

Відео дня

Читайте такожУ Зеленського хочуть перезапустити судову реформу

«Ми чули протягом останнього часу про серйозні корупційні скандали: «Укроборонпром», «Центренерго», декілька інших кримінальних проваджень», - зауважив Рябошапка.

На його переконання, все українське суспільство зацікавлене, щоб винуваті у скоєнні цих правопорушень були притягнуті до відповідальності.

«Тому ми чекаємо від цих антикорупційних органів відповідних процесуальних рішень – це може бути пред’явлення підозр певним особам або передача справ вже до суду, і на це все у нас є декілька місяців», - додав Рябошапка.

«Президент визначив, що має бути три місяці, протягом яких вони повинні довести, що можуть ефективно працювати, якщо їм це не вдасться, тоді президент буде змушений реагувати шляхом внесення законодавчої ініціативи до парламенту, і парламент прийматиме рішення щодо можливого «перезавантаження» чи одного, чи двох антикорупційних органів, в залежності від того, хто не з них не справився із своєю задачею», - заявив Рябошапка.

Як повідомляв УНІАН, 31 травня Зеленський провів зустріч з директором НАБУ Артемом Ситником і керівником САП Назаром Холодницьким.

На зустрічі обговорювались пропозиції щодо покращення взаємодії спеціалізованих антикорупційних органів, пошук шляхів для підвищення ефективності їхньої роботи.