Зеленський зобов'язав відремонтувати центральний міст в Дніпрі / фото president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що домовився з міським головою Дніпра Борисом Філатовим, що він піде у відставку, якщо Центральний міст не відремонтують до 14 вересня 2019 року.

Про це президент повідомив журналістам під час робочої поїздки в Дніпропетровську область. Відео спілкування зі ЗМІ розміщене на сторінці Офісу президента у Facebook.

«Ми домовилися з мером, паном Філатовим, що 14 вересня буде урочисте відкриття мосту, а якщо не буде – то пан Філатов напише (заяву про – УНІАН) звільнення і піде у відставку», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожЗеленський пообіцяв виділити кошти на реконструкцію аеропорту «Дніпро»

Зеленський підкреслив, що найголовнішим є комфорт містян і зауважив, якщо міст відремонтують, то він приїде на його відкриття.

Своє чергою керівник Офісу президента Андрій Богдан наголосив, що це має бути не «бутафорне» відкриття, а відкриття якісного мосту. «Президент сам перший на КАМАЗі буде їхати через міст», - пожартував Богдан.

Як повідомили у прес-службі глави держави, міський голова Борис Філатов зазначив, що з президентом вони уклали парі щодо завершення будівництва мосту. «Через півтора місяця, на День міста, ми його (міст. – Ред.) завершимо. Прокладемо нову тролейбусну лінію. Тобто фактично ми на завершальній стадії», – зауважив він.

За даними прес-служби, Автодорожній міст через р. Дніпро було збудовано у жовтні 1966 року і до 2017 року його капітальний ремонт не проводився. Загальна довжина мосту становить 1477,43 м, з урахуванням правобережного шляхопроводу над вул. Січеславська Набережна.

Під час реконструкції мосту виконується капітальний ремонт аварійних балок прогонових будов, капітальний ремонт прогонів із заміною дефектних балок, капітальний ремонт елементів деформаційних швів та опор мереж зовнішнього освітлення. Також здійснюватиметься капітальний ремонт сходів мосту, дефектних конструкцій опорних частин та опор Центрального мосту.