Труба звинуватив членів РГК у блокуванні конкурсу в нову Раду / фото УНІАН

Голова Громадської ради контролю при Держбюро розслідувань Максим Болдін назвав брехнею звинувачення директора ДБР Романа Труби, який заявив, що члени РГК заблокували конкурс в нову Раду і створення дисциплінарної комісії.

Про це Болдін повідомив Українським Новинам.

"Це не просто не відповідає дійсності. Я такої кричущої брехні від такого рівня чиновника, більше того керівника правоохоронного органу ще не чув. Свідченням того, що РГК в особі тих адвокатів, про яких він (Труба) каже, мала намір взяти участь в обранні нового складу Ради, є список тих, хто подав заявки на участь у конкурсі, за його (Труби) методикою, яка, на наш погляд, неправильна...так ось, прямо на сайті ДБР висить список допущених до конкурсу кандидатів. Серед цих кандидатів у нову Раду, є практично всі ті адвокати, на яких Труба послався. Це по-моєму найголовніше", - сказав Болдін.

Відео дня

Він додав, що проведення конкурсу в РГК заблоковано членом ради, який не бере в ньому участі.

"А те, що сьогодні заблоковано проведення (конкурсу), то воно заблоковане за позовом одного з членів Ради, що не подавався на цей конкурс. Він не згоден із тим, щоб конкурс проводився за процедурою інтернет-голосування. Всі інші члени РГК, на яких Труба посилається, подали свої заявки, чим власне кажучи, хотіли спонукати його до створення Дисциплінарної комісії. Тому говорити про те, що ця Рада заблокувала питання, це чистої води брехня", - наголосив Болдін

Нагадаємо, Труба звинуватив членів РГК у блокуванні конкурсу до нової Ради й неможливості створити через це КДК при ДБР.