Кличка було призначено мером у червні 2014 року / Фото kiev.klichko.org

Глава Офісу президента України Андрій Богдан розраховує, що Кабінет міністрів незабаром розгляне питання звільнення голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі глави держави.

Зазначається, що Богдан відправив до уряду листа, в якому нагадав про необхідність внесення подання про звільнення голови КМДА Кличка.

Відео дня

«У відповідності із законом «Про місцеві державні адміністрації», керівники місцевих державних адміністрацій призначаються президентом України за поданням прем'єр-міністра на строк повноважень президента», - наголосив заступник глави Офісу президента Руслан Рябошапка.

Він нагадав, що Кличка було призначено головою Київської міськдержадміністрації попереднім президентом у червні 2014 року.

Читайте такожКличко: українці зробили свій вибір вільно і демократично

«Відповідно, прем'єр-міністр повинен виконати вимогу закону і внести подання про звільнення голови Київської міської державної адміністрації», - підкреслив Рябошапка.

При цьому він зауважив, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман вніс подання про звільнення всіх голів місцевих адміністрацій, крім голови КМДА.

Також він зазначив, що прем'єр-міністр повинен подати відповідне подання президенту. Рябошапка сподівається, що це питання буде розглянуто на найближчому засіданні Кабінету міністрів.

Водночас він закликав не політизувати питання звільнення голови КМДА.

Довідка УНІАН. Конституційний суд України у 2003 році визначив, що "Київську міську державну адміністрацію має очолювати лише особа, обрана Київським міським головою".

25 червня 2014 року тодішній президент України Петро Порошенко підписав указ про призначення мера Києва Кличка головою КМДА. Кличко заявив, що підписання цього указу повертає справжнє самоврядування у столицю.