Екіпаж повернувся до РФ, а судно залишилось в Ізмаїлі / фото: dpsu.gov.ua

Екіпаж російського танкера NEYMA, затриманого Службою безпеки України в Ізмаїлі, не має наміру давати свідчення українському суду.

Про це заявив капітан судна Ілля Дробязко після прибуття до Москви, передає "Интерфакс".

Читайте такожМоряки із затриманого СБУ російського танкера повернулися до Москви

Відео дня

За його словами, команда судна не порушувала ні українських, ні російських законів.

"Перед заходом у порт всі формальності були дотримані – ми оформили разовий перехід. В цей же день ми пришвартувалися біля судноремонтного заводу в порту Ізмаїл, а на ранок прийшли люди, які представилися працівниками військової прокуратури Одеси і почали проводити слідчі заходи", – розповів капітан. 

Він також запевнив, що команда танкера працює за контрактом "на перегін для постановки судна на ремонт" і не має жодного стосунку до подій листопада 2018 року.

Наразі моряки вирушили додому рейсом до Краснодара.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 25 липня, СБУ повідомила, що спільно з Військовою прокуратурою затримали російський танкер NEYMA, який блокував українські військові кораблі в Керченській протоці наприкінці листопада минулого року.

СБУ відпустила екіпаж танкера NEYMA до Росії, оскільки моряки не порушували норм Морського права та законів України, тому підстав для їхнього затримання встановлено не було. Судно тим часом залишається в Ізмаїлі.