Ілюстрація / REUTERS

У Держдумі РФ заявили про бажання налагодити контакти з партією "Слуга народу", яка отримала більшість за підсумками виборів до Верховної Ради України.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав голова комітету у міжнародних справах Держдуми Леонід Слуцький.

"Необхідно зустрічатися, і зустрічатися не лише в Страсбурзі. Необхідно відновити контакти", - сказав Слуцький, додавши, що це буде "найкращою відповіддю" тим, хто намагається "посварити Україну і Росію".

Відео дня

Читайте такожУкласти угоду з Путіним щодо Донбасу неможливо - Клімкін

Він підкреслив: "Чекаємо ініціатив від партії Зеленського". "Ми будемо готові до масштабних контактів, саме до таких, до яких готовий сьогодні Київ", - сказав Слуцький.

За його словами, переговори з партією "Опозиційна платформа - За життя" вже ведуться.

Як заявив Слуцький, деякі обрані народні депутати від "Слуги народу" "вийшли на зв'язок". При цьому він відмовився називати їхні прізвища "із зрозумілих причин", "з огляду на непросту ситуацію в Києві, в тому числі на майданчику Верховної Ради нового скликання".

"Давайте не будемо цих людей підставляти", - сказав Слуцький.

За його словами, ці депутати є "форвардами в новій парламентській більшості" щодо здорового підходу до взаємодії з Росією та її парламентом.