ДБР сприятиме Генпрокуратурі і НАБУ у встановленні обставин можливого втручання суддів у діяльність Бюро / фото УНІАН

Директор ДБР України Роман Труба заявив, що Бюро сприятиме Генеральній прокуратурі та НАБУ у встановленні обставин можливого втручання суддів у свою діяльність.

Про це Труба повідомив у своєму Telegram-каналі.

Читайте також"Якщо не впевнений у перемозі - краще захворій": НАБУ оприлюднило записи "розмов суддів Окружного суду" (відео)«Сьогодні представники НАБУ та ГПУ оприлюднили інформацію щодо можливого втручання суддів у діяльність Державного бюро розслідувань: у досудове розслідування в рамках кримінального провадження, а також у проведення конкурсів, зокрема – ліквідації другої конкурсної комісії. Ми готові надати нашим колегам необхідну інформацію та сприяти встановленню усіх обставин», - написав директор ДБР.

Відео дня

Водночас він зазначив, що на даний час працівників ДБР на допити не викликали.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 26 липня, на спільному брифінгу з директором НАБУ Артемом Ситником керівник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк заявив, що ГПУ зафіксувала протиправний вплив Окружного адміністративного суду Києва на прийняття рішень Конституційним судом, Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя, а також вплив на діяльність міністерств, відомств і роботу Державного бюро розслідувань.