Фото УНІАН

Суддів Окружного адміністративного суду міста Києва Аблова, Шепітка та Погрібніченка, а також голову суду Павла Вовка викликали в Генпрокуратуру для вручення підозри та допиту.

Читайте такожОкружний адміністративний гадюшник Києва. Що відповість нова влада на «сердечні» розмови суддів ОАСК

Про це у Facebook повідомила речниця генпрокурора Юрія Луценко Лариса Сарган.

Відео дня

«Судді ОАСК П.Вовк, Є.Аблов, І.Шепітко та І.Погрібніченко викликані до ГПУ для проведення процесуальних дій (вручення підозри та допиту) на 2 серпня 2019 р. на 14.00», – вказала вона.

Сарган також нагадала, що Луценко у четвер проведе заслуховування по справі.

Нагадаємо, 26 липня детективи НАБУ разом з Управлінням спеціальних розслідувань Генпрокуратури здійснювали обшуки в Окружному адміністративному суді Києва. На спільному брифінгу з директором НАБУ Артемом Ситником керівник Управління  Сергій Горбатюк заявив, що ГПУ зафіксувала протиправний вплив Окружного адміністративного суду Києва на ухвалення рішень Конституційним судом, Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя, а також вплив на діяльність міністерств, відомств і роботу Державного бюро розслідувань.

«Зафіксовано величезну кількість дій, з ознаками втручання у діяльність суддів, у діяльність інших органів державної влади, яким обов’язково буде надана правова оцінка, тому що це той організований системний тиск на прийняття рішень судами», - зазначив тоді Горбатюк. За його словами, вплив Окружного адмінсуду Києва на інші органи державної влади не має нічого спільного з правосуддям, і на це обов’язково має бути негайна реакція.

Своєю чергою, в ОАСК заявили, що працівниками НАБУ та ГПУ чиниться тиск на їхніх суддів, зокрема, що приміщення заблоковано, а роботу суду паралізовано.